Žlice in priključki

Žlice predstavljajo osnovno opremo večine gradbenih strojev. Nameščene so na bagrih, nakladalcih, traktorjih, žerjavih, rovokopačih..itd. So vsestransko uporabne; z njimi lahko kopljemo, zasipamo, grabimo, prelagamo material ter rušimo... 

Glede načina uporabe jih delimo na nakladalne in izkopne. Nakladalne žlice so tipično nameščene na nakladalcih ali rovokopačih in kot pove že ime se uporabljajo za nakladanje materiala.

Izkopne žlice se glede na material aplikacije, delijo na:
- navadne ( standardne ) izkopne
- ojačane
- žlice za kamen

Razlika med njimi je v njihovi zgradbi in uporabi tršega jekla (Hadox). Navadna žica ima praviloma samo nekatere dele (hrbet, stranice) ojačane s pasovi tršega jekla, medtem ko sta druga dva tipa žlic v celoti iz tršega jekla. Glede na prostornini ima največjo navadna žlica, sledi ji ojačana, medtem ko žlica za kamen ima zelo majhno prostornino in je namenjena predvsem prelaganju večjih skal.

Tradicionalno imajo izkopne žlice na nožu nameščeno vrsto zob. Njihova funkcija je da razbijejo in zrahljajo zemljo, tako da se jo laže zajame. S tem absorbirajo večino trenja in obvarujejo žlico pred obrabo. 
Velikost žlice narekuje velikost stroja, zato pri povpraševanju vedno navedite tip in velikost stroja. 


Trenutno naše podjetje sodeluje z 4 italijanskimi proizvajalci žlic in priključkov za bagre:

-TREVIBENNE
Uradna stran proizvajalca:
http://portal.trevibenne.it/ 

-COSBEN
Uradna stran proizvajalca:
http://www.cosben-it.com 

-VTN
Uradna stran proizvajalca:
http://www.vtngroup.com 

-EUROBENNE
Uradna stran proizvajalca:
http://www.eurobenne.it

 

 

V tej kategoriji ni izdelkov.